Benvinguts al Bloc

Benvinguts al meu bloc! Primer de tot presentar-me, sóc l'Alba i estudio a Blanquerna al primer any del grau d'Ed.infantil. El fet que m'ha portat a dur a terme aquesta carrera és la meva gran vocació cap als nens. Des de ben petita sempre m'han agradat, i la meva idea era ser professora. I, aquí estic, intentant descobrir experiències noves que em portaràn allà on vull arribar, i què més bé que desenvolupar-ho mitjançant un Bloc.

diumenge, 28 de novembre del 2010

Movie maker

Movie maker és un programa on podràs editar qualsevol video. és un programa molt sencill i de fàcil ús.
Us deixo un video de youtube que us explica detalladsment com funciona.


 
Alex Torres de negocioyabundancia.com

Dropbox



 El Dropbox és una eina molt útil ja que permet guardar arxius a travès de un disc virtual. D'aquesta manera no cal guardar tot allò que necessites al teu pen, sinó que mitjançant dropbox pots accedir als teus arxius en qualsevol ordinador.

Per més informació premeu: aquí

Powerpoint



El Powerpoint és un programa que ens permet fer presentacions, utilitzant i manejant textos,gràfics, imatges i videos.
Per més informació, premeu aquí.

dissabte, 27 de novembre del 2010

Delicious

El Delicious és un servei de gestions de marcadors social a la web. Permet guardar o admnistrar al teu blog tots aquells marcadors que abans es guardaven en els navegadors i els categoritzem mitjançant el tags.



RSS

El RSS és una forma sencilla de poder rebre informació al teu Bloc, de totes aquelles pàgines web que t'interessin, a través de lectors RSS, i d'aquesta manera no caldrà que les hagis de visitar una per una. Per tal, de que tot això funciona necessitaràs un lector RSS i tenir disponible el servei RSS.


Per més informació podeu visitar aquesta pàgina que us explica detalladament tot el RSS 
També us deixo un video de youtube  Vídeo

Slideshare

Slideshare és un espai gratuit on pots publicar les teves presentacions de Powerpoint, on després queden emmagetzemades en un format Flash per ser visualitzades online.

Aquí us deixo un Powerpoint mitjançant Slideshare que us explica les seves funcions i com s'utilitza.

Primera presentació grupal

Primera presentacio
View more presentations from albamaldo.

 Aquís us deixo el primer treball grup fet en powerpoint mitjançant el Google Docs. El grup estava format per: Marc Gil, Elisabet Marquilles, Pilar Freixa, Cristina López i Alba Maldonado. En el treball voliem explicar les respectives localitats de cada un, entre d'ells Terrassa o Mataró. 

dimarts, 23 de novembre del 2010

Mapes conceptuals

La construcció d'un mapa conceptual és doncs un procés intel·lectual que facilita un aprenentatge significatiu en la mesura en que ens ajuda a integrar els nous coneixements en els nostres esquemes mentals. Ens ajuda a integrar els nostres coneixements de forma esquematitzada.

Més informació, visiteu al blog del Jordi, on us donarà més informació dels mapes conceptuals.
http://gestioinformacio.blogspot.com/search/label/mapes%20conceptuals



dissabte, 20 de novembre del 2010

Fluxogrames

Els fluxogrames són representacions gràfiques a través de línies contínues o discontinues, fletxes en diferents formes i direccions i símbols en diferents formes els quals es poden integrar textos per representar de manera esquematitzada.Hi han conceptes que ja estant associats a formes geomètriques.
La diferència entre un mapa conceptuals i un fluxograma, és que el fluxograma sempre tindrà un inici i un final, i que t'indicarà cada un dels passos a seguir.
Crear a Gliffy un diagrama de flux que representi l'acció travessar una cruïlla on hi ha semàfors, exportar-ho a jpg i penjar els resultats, comentats, al bloc.


Exercici fet amb el programa Gliffy







Per més informació sobre els fluxogrames us deixo aquest link on t'ensenyen com crear un fluxograma:
Aprendre a crear el teu fluxograma

dimarts, 16 de novembre del 2010

Visita a l'escola!

Són les 6 del matí, i l'Alba, es desperta direcció Barcelona a l'escola bressol Londres! Allà l'esperava la seva companya d'Universitat. Les dues hem anat plegades a l'escola i al principi tot es feia un pèl estrany. Gent nova, escola desconeguda, i molts nens petits i per suposat molts pares preocupats per deixar els seus fills plorant. La situació ha estat una mica estranya, però de seguida la directora de l'escola ens ha fet una visita guiada per tota l'escola. Ens ha explicat les seves propostes de l'escola, i tots els canvis i experiències que ha viscut dins l'escola. Hem fet una visitat a totes les classes des de els més grans de 2 anys fins als lactants. A nosaltres ens ha tocat els més grans que els lactants, d'uns 12/14 mesos. Són fantàstics, amb aquell somriure i l'alegria que desprenen. Hem arribat just a l'hora que estaven al pati, jugant a l'aire lliure. Eren poquets perquè la gran majoria estaven malalts. Normalment són 10 a classe.Més tard em entrat a la classe, em canviat els bolquers. Després ha vingut la Marta, la noia que els ajuda a l'hora de menjador. A menjador eren 3 nens, i han menjat molt bé.Feien una gràcia.
Una vegada hem acabat de dinar la meva companya i jo, em sortit al patí i em parlat amb la Pilar, la tutora de la classe de Les Ratetes,la classe que ens ha tocat. Els nens mentrestant estaven fent la migdiada.
A la tarda, dos d'ells els han vingut a buscar i hem aprofitat que només quedava un nen per anar a la classe dels lactants a fer-lis companyia. Em berenat tots, un per un, i em jugat amb els sonalls i la panera dels tresors. És increïble com poden moure's amb flexibilitat i ho proven tot amb la boca.

Petit chillout (foto obtinguda per Alba)

En definitiva, estic molt contenta per aquesta nova experiència, per l'escola tant acollidora i el personal tant dedicat a la seva feina, en especial a la directora del centre i la Pilar. Són professores que tenen una vocació per la seva feina, i que mostren atenció per cada un dels infants. Ha estat una experiència meravellosa, cosa que et fa veure quin serà el teu futur, un futur que tinc segur que vull seguir lluitant per aconseguir-ho.
Us deixo penjades un parell de fotos dels nens amb el permís de l'escola.


dissabte, 13 de novembre del 2010

Google docs

Què és Google Docs? Google Docs és un espai personal on podem crear via web documents de text i fulls de càlcul, amb moltes de les funcionalitats dels programes / programari que es len al PC. Podem guardar els fitxers que anem creant, podem convertir i descarregar-los en diversos formats (per exemple, PDF), i també podem 'pujar' qualsevol document que tinguem creat amb un altre programa d'ofimàtica (MS Word, OpenOffice, etc.).
Puc compartir documents amb altres usuaris? Sí, 'Google Docs' permet que qualsevol fitxer que hàgim creat pugui ser compartit amb altres usuaris del servei que indiquem. A més, aquests usuaris poden així mateix editar de manera col.laborativa.
Puc utilitzar els documents per a publicar via web? Sí, l'eina permet publicar els teus treballs amb aspecte de pàgina web (no necessites tenir coneixements d'HTML), i fins i tot convertir-lo en un post del teu bloc.
http://google.dirson.com/o.a/google-docs

Wikipedia

Wikipedia es una Enciclopedia en línea, una página de consultas de Internet que cuenta con más de 11 millones de artículos. Su particularidad es que esos artículos son redactados por voluntarios, los mismos usuarios en todo el mundo que puedan acceder a la página, y deseen, voluntariamente, participar; por este motivo se le denomina "enciclopedia abierta". 
Wales fue quien tuvo la idea de crear una enciclopedia que se pudiera editar, pero Sanger propuso la idea de usar un Wiki para acelerar el proyecto (un wiki es un software que permite crear contenido colectivamente, y en ocasiones el término se emplea también para señalar un proyecto cooperativo entre usuarios, abierto). 
  •  Tothom pot redactar articles o incloure informació, ja què és públic.
  • Té informació que pot no ser verdadera, però d'altres que ajuden a saber què és vertader ja què tenen cites o links per poder accedir a la pàgina d'on s'ha tret o per temes relacionats.
  • Informació retocada continuament. 
Però té aspectes negatius, ja que s'han de veure i comparar els continguts i l'informació en diferents idiomes sobre un tema concret, ja que a cada idioma l'informació és diferent.

Wikimedia Commons



 Wikimedia Commons és una organització feta amb l'objectiu de traduir les llicències Creative Commons a diferents idiomes, així també adaptar-les a diferents legislacions i sistemes de dret d'autor arreu del món.
  • Permet agafar fotos sota una llicència pública com a sharelike de Creative Commons.

11/11

Avui a classe de seminari em començant comentat la película sobre los Niños del paraíso que vam veure l'anterior dia. Hem comentat diferents aspectes i valors més importants de la película. Després de comentar escenes més destacades, vam dir quins valors es donaven més importants a la película. Van sorgir el temps i l'espera, l'esforç, el respecte, el fet d compartir, els recursos per jugar amb qualsevol cosa, la bona educació  i sobretot respecte als pares, el desànim i la lluita per aconseguir el que es proposen, la complicitat i la tranquil·litat.

També hem aprofitat que tenim una companya a classe de seminari que té familia al marroc, i ens ha explicat les seves experiències i vivències, i comparant-les amb les de la película.
Per últim, i finalitzar la classe hem comentat els treballs que haurem de realitzat a la setmana extraordinària de la setmana que ve.

Seminari 2/11

Avui a la classe de seminari hem començat comentant els treballs realitzats fa uns dies sobre els llibres: Podem pintar somnis i Ha de ploure cap amunt. També hem estat comentant les activitats que realitzaríem la setmana extraordinària. Cada dia farem una activitat diferent, des d'anar a una visita a una escola fins a veure una audició entre d'altres.
Apart, l'Anna ens ha repartit una article de la Vanguardia sobre el famós i conegut Tonucci. Ens ha dit que féssim la lectura a casa i el próxim dia ho comentariem.

A més, també hem comentat un parell de blocs d'unes companyes que el próxim dia no hi seràn i han aprofitat per presentar el seu bloc. Hem comentat com hauria de ser un bon bloc i quines mancances teniem. Per acabar,  hem comentat el llibre de Documentar una mirada nova.