Benvinguts al Bloc

Benvinguts al meu bloc! Primer de tot presentar-me, sóc l'Alba i estudio a Blanquerna al primer any del grau d'Ed.infantil. El fet que m'ha portat a dur a terme aquesta carrera és la meva gran vocació cap als nens. Des de ben petita sempre m'han agradat, i la meva idea era ser professora. I, aquí estic, intentant descobrir experiències noves que em portaràn allà on vull arribar, i què més bé que desenvolupar-ho mitjançant un Bloc.

dimarts, 14 de desembre del 2010

9/12

Avui a classe de seminari hem estat parlant sobre els nostres antics professors. Hem parlat dels professors bons i dolents. Ha sorgit el tema de la implicació per part dels professors en la seva feina, ja que això influeix molt. Molts de nosaltres ens hem trobat amb la mateixa opinió de què alguns professors no tenien la il·lusió i les ganes que s'han de tenir per aquesta feina, perquè gràcies al professors els nens aprenent i ens l'eina funamental del seu aprenentatge. Aquest cas, ha sorgit molt en molts de nosaltres, i des de el meu punt de vista és greu que actualment encara trobem casos d'aquests. També em parlat l'interés en l'alumne/a amb alguns professors, ja que no tots són tants dolents,i ens la gran majoria de nosaltres ens hem pogut trobar a professors que ens han dedicat temps i ganes perquè aprenguem, i també en el seu aprenentatge fora de l'escola i la relació amb els pares-nens.

Per últim i finalitzar la classe hem estat parlant de les notícies educatives que haviem preparat per comentar aquells dia, on hi vam poder parlar del 1x1, és a dir per a cada alumne/a un ordinador, també dels directors d'escoles, dels projectes presentats en diferents universitats, etc.

Seminari 30/11

Avui ha classe de seminari hem estat veient les presentacions dels companys de 2n, que repeteixen el módul i van amb nosaltres a seminari. Van ser unes presentacions molt adequades i interessants, ja que vam veure diferents escoles i diferents modes d'ensenyament. Entre totes es van sorgir temes, de com ensenyar als nens de manera que se'ls ensenya jugant i en el dia a dia, d'altres feien grups de colors depenen del grau de nivell i aprenentatge, entre d'altres coses que vam comentar entre tots.
Per acabar, caldria dir que ha estat una classe molt aprofitosa ja que no hem estat parlant i debatint tota la estona, però em pogut observar diferents mètodes i maneres d'estar a l'escola, ja que totes les escoles eren totalment diferents.

Seminari 23/11

L'altra dia a classe de seminari vam fer les exposicions de la setmana extraordinària. El meu grup estava format per la Lorena Comino, Judith Calzada.

Aquí us deixo el powerpoint realitzat per les tres:

Setmana extraordinària SAE

diumenge, 28 de novembre del 2010

Movie maker

Movie maker és un programa on podràs editar qualsevol video. és un programa molt sencill i de fàcil ús.
Us deixo un video de youtube que us explica detalladsment com funciona.


 
Alex Torres de negocioyabundancia.com

Dropbox



 El Dropbox és una eina molt útil ja que permet guardar arxius a travès de un disc virtual. D'aquesta manera no cal guardar tot allò que necessites al teu pen, sinó que mitjançant dropbox pots accedir als teus arxius en qualsevol ordinador.

Per més informació premeu: aquí

Powerpoint



El Powerpoint és un programa que ens permet fer presentacions, utilitzant i manejant textos,gràfics, imatges i videos.
Per més informació, premeu aquí.

dissabte, 27 de novembre del 2010

Delicious

El Delicious és un servei de gestions de marcadors social a la web. Permet guardar o admnistrar al teu blog tots aquells marcadors que abans es guardaven en els navegadors i els categoritzem mitjançant el tags.



RSS

El RSS és una forma sencilla de poder rebre informació al teu Bloc, de totes aquelles pàgines web que t'interessin, a través de lectors RSS, i d'aquesta manera no caldrà que les hagis de visitar una per una. Per tal, de que tot això funciona necessitaràs un lector RSS i tenir disponible el servei RSS.


Per més informació podeu visitar aquesta pàgina que us explica detalladament tot el RSS 
També us deixo un video de youtube  Vídeo

Slideshare

Slideshare és un espai gratuit on pots publicar les teves presentacions de Powerpoint, on després queden emmagetzemades en un format Flash per ser visualitzades online.

Aquí us deixo un Powerpoint mitjançant Slideshare que us explica les seves funcions i com s'utilitza.

Primera presentació grupal

Primera presentacio
View more presentations from albamaldo.

 Aquís us deixo el primer treball grup fet en powerpoint mitjançant el Google Docs. El grup estava format per: Marc Gil, Elisabet Marquilles, Pilar Freixa, Cristina López i Alba Maldonado. En el treball voliem explicar les respectives localitats de cada un, entre d'ells Terrassa o Mataró. 

dimarts, 23 de novembre del 2010

Mapes conceptuals

La construcció d'un mapa conceptual és doncs un procés intel·lectual que facilita un aprenentatge significatiu en la mesura en que ens ajuda a integrar els nous coneixements en els nostres esquemes mentals. Ens ajuda a integrar els nostres coneixements de forma esquematitzada.

Més informació, visiteu al blog del Jordi, on us donarà més informació dels mapes conceptuals.
http://gestioinformacio.blogspot.com/search/label/mapes%20conceptuals



dissabte, 20 de novembre del 2010

Fluxogrames

Els fluxogrames són representacions gràfiques a través de línies contínues o discontinues, fletxes en diferents formes i direccions i símbols en diferents formes els quals es poden integrar textos per representar de manera esquematitzada.Hi han conceptes que ja estant associats a formes geomètriques.
La diferència entre un mapa conceptuals i un fluxograma, és que el fluxograma sempre tindrà un inici i un final, i que t'indicarà cada un dels passos a seguir.
Crear a Gliffy un diagrama de flux que representi l'acció travessar una cruïlla on hi ha semàfors, exportar-ho a jpg i penjar els resultats, comentats, al bloc.


Exercici fet amb el programa Gliffy







Per més informació sobre els fluxogrames us deixo aquest link on t'ensenyen com crear un fluxograma:
Aprendre a crear el teu fluxograma

dimarts, 16 de novembre del 2010

Visita a l'escola!

Són les 6 del matí, i l'Alba, es desperta direcció Barcelona a l'escola bressol Londres! Allà l'esperava la seva companya d'Universitat. Les dues hem anat plegades a l'escola i al principi tot es feia un pèl estrany. Gent nova, escola desconeguda, i molts nens petits i per suposat molts pares preocupats per deixar els seus fills plorant. La situació ha estat una mica estranya, però de seguida la directora de l'escola ens ha fet una visita guiada per tota l'escola. Ens ha explicat les seves propostes de l'escola, i tots els canvis i experiències que ha viscut dins l'escola. Hem fet una visitat a totes les classes des de els més grans de 2 anys fins als lactants. A nosaltres ens ha tocat els més grans que els lactants, d'uns 12/14 mesos. Són fantàstics, amb aquell somriure i l'alegria que desprenen. Hem arribat just a l'hora que estaven al pati, jugant a l'aire lliure. Eren poquets perquè la gran majoria estaven malalts. Normalment són 10 a classe.Més tard em entrat a la classe, em canviat els bolquers. Després ha vingut la Marta, la noia que els ajuda a l'hora de menjador. A menjador eren 3 nens, i han menjat molt bé.Feien una gràcia.
Una vegada hem acabat de dinar la meva companya i jo, em sortit al patí i em parlat amb la Pilar, la tutora de la classe de Les Ratetes,la classe que ens ha tocat. Els nens mentrestant estaven fent la migdiada.
A la tarda, dos d'ells els han vingut a buscar i hem aprofitat que només quedava un nen per anar a la classe dels lactants a fer-lis companyia. Em berenat tots, un per un, i em jugat amb els sonalls i la panera dels tresors. És increïble com poden moure's amb flexibilitat i ho proven tot amb la boca.

Petit chillout (foto obtinguda per Alba)

En definitiva, estic molt contenta per aquesta nova experiència, per l'escola tant acollidora i el personal tant dedicat a la seva feina, en especial a la directora del centre i la Pilar. Són professores que tenen una vocació per la seva feina, i que mostren atenció per cada un dels infants. Ha estat una experiència meravellosa, cosa que et fa veure quin serà el teu futur, un futur que tinc segur que vull seguir lluitant per aconseguir-ho.
Us deixo penjades un parell de fotos dels nens amb el permís de l'escola.


dissabte, 13 de novembre del 2010

Google docs

Què és Google Docs? Google Docs és un espai personal on podem crear via web documents de text i fulls de càlcul, amb moltes de les funcionalitats dels programes / programari que es len al PC. Podem guardar els fitxers que anem creant, podem convertir i descarregar-los en diversos formats (per exemple, PDF), i també podem 'pujar' qualsevol document que tinguem creat amb un altre programa d'ofimàtica (MS Word, OpenOffice, etc.).
Puc compartir documents amb altres usuaris? Sí, 'Google Docs' permet que qualsevol fitxer que hàgim creat pugui ser compartit amb altres usuaris del servei que indiquem. A més, aquests usuaris poden així mateix editar de manera col.laborativa.
Puc utilitzar els documents per a publicar via web? Sí, l'eina permet publicar els teus treballs amb aspecte de pàgina web (no necessites tenir coneixements d'HTML), i fins i tot convertir-lo en un post del teu bloc.
http://google.dirson.com/o.a/google-docs

Wikipedia

Wikipedia es una Enciclopedia en línea, una página de consultas de Internet que cuenta con más de 11 millones de artículos. Su particularidad es que esos artículos son redactados por voluntarios, los mismos usuarios en todo el mundo que puedan acceder a la página, y deseen, voluntariamente, participar; por este motivo se le denomina "enciclopedia abierta". 
Wales fue quien tuvo la idea de crear una enciclopedia que se pudiera editar, pero Sanger propuso la idea de usar un Wiki para acelerar el proyecto (un wiki es un software que permite crear contenido colectivamente, y en ocasiones el término se emplea también para señalar un proyecto cooperativo entre usuarios, abierto). 
  •  Tothom pot redactar articles o incloure informació, ja què és públic.
  • Té informació que pot no ser verdadera, però d'altres que ajuden a saber què és vertader ja què tenen cites o links per poder accedir a la pàgina d'on s'ha tret o per temes relacionats.
  • Informació retocada continuament. 
Però té aspectes negatius, ja que s'han de veure i comparar els continguts i l'informació en diferents idiomes sobre un tema concret, ja que a cada idioma l'informació és diferent.

Wikimedia Commons



 Wikimedia Commons és una organització feta amb l'objectiu de traduir les llicències Creative Commons a diferents idiomes, així també adaptar-les a diferents legislacions i sistemes de dret d'autor arreu del món.
  • Permet agafar fotos sota una llicència pública com a sharelike de Creative Commons.

11/11

Avui a classe de seminari em començant comentat la película sobre los Niños del paraíso que vam veure l'anterior dia. Hem comentat diferents aspectes i valors més importants de la película. Després de comentar escenes més destacades, vam dir quins valors es donaven més importants a la película. Van sorgir el temps i l'espera, l'esforç, el respecte, el fet d compartir, els recursos per jugar amb qualsevol cosa, la bona educació  i sobretot respecte als pares, el desànim i la lluita per aconseguir el que es proposen, la complicitat i la tranquil·litat.

També hem aprofitat que tenim una companya a classe de seminari que té familia al marroc, i ens ha explicat les seves experiències i vivències, i comparant-les amb les de la película.
Per últim, i finalitzar la classe hem comentat els treballs que haurem de realitzat a la setmana extraordinària de la setmana que ve.

Seminari 2/11

Avui a la classe de seminari hem començat comentant els treballs realitzats fa uns dies sobre els llibres: Podem pintar somnis i Ha de ploure cap amunt. També hem estat comentant les activitats que realitzaríem la setmana extraordinària. Cada dia farem una activitat diferent, des d'anar a una visita a una escola fins a veure una audició entre d'altres.
Apart, l'Anna ens ha repartit una article de la Vanguardia sobre el famós i conegut Tonucci. Ens ha dit que féssim la lectura a casa i el próxim dia ho comentariem.

A més, també hem comentat un parell de blocs d'unes companyes que el próxim dia no hi seràn i han aprofitat per presentar el seu bloc. Hem comentat com hauria de ser un bon bloc i quines mancances teniem. Per acabar,  hem comentat el llibre de Documentar una mirada nova.

dissabte, 30 d’octubre del 2010

La meva Rajoleta

Una de les classes de Plàstica vam estar creant la nostra rajoleta, texturant textures diverses sobre una peça de fang. Els meus passos per aconseguir la meva rajoleta van ser aquests:

 




LA RAJOLETA
Fotos realitzades per Alba Maldonado

L'he anomenat la Destrucció del ecosistema, ja que va amb la intenció de enfocar que l'ésser humà està destruint el planeta. La tala excessiva, els incendis provocats, la matança d'animals, la contaminació.

Gimp 2.

L'altre dia a classe de Gtic, vam estar utilitzant una nova tècnica per retocar les nostres fotografies, mitjançant un programa anomenat Gimp 2. Gimp 2 és una aplicació semblant al Photoshop, però amb una cosa positiva, és gratuït.Aquest programa et permet crear gràfics i logos, retocar les imatges, eliminar elements no desitjats, canviar la mida, etc.

A continuació veurem un exemple de com treure algun objecte no desitjat de la nostra fotografia.

Imatge original. (Obtinguda per Jordi S.)


Imatge retocada (com podem veure el sabó ja no i és).
(Obtinguda per Jordi S.)

Ara, us mostraré com reduir la mida de la nostra fotografia.

Imatge original (Obtinguda per Jordi S.)


Imatge reduïda

Classe dia 26/10.

Vaja! L'altre dia a classe de seminari, amb l'Anna Mckay, hem vaig adonar que molta gent de la classe ja anava comentant al blog que feiem al seminari. Quin desastre! Però bé, molts d'ells només havien comentat una o dos classes, crec que no vaig tant endarrerida. ;)
L'última classe de seminari vam estar comentant les revistes educatives. La feina es tractava d'escollir una revista entre moltes, i fer un petit comentari sobre a qui anava dirigit, la seva estructura i una valoració personal. Entre tots, vam poder veure la gran variació de revistes que podem trobar, com ara:  Contextos Educativos, Guix, Guix d'Infantil, Revista Catalana, etc.
En una de les revistes que hem comentat, ha sorgit un gran debat. Hem estat debatin sobre l'anglès a l'etapa d'ed. Infantil. Alguns han considerat què pot estar bé, d'altres, en canvi creuen què és massa precipitat ja que l'infant es troba en una etapa on ha d'assumir la llengua natal i es faria una barreja d'idiomes.
Què en penseu vosaltres?

Per últim, tots havien d'escollir un article que ens cridés més l'atenció. El meu article es diu Rampes per moure'ns i per pensar. Parla sobre la física a l'etapa d'ed.Infantil. Creieu que es pot treballar tant petits? Doncs bé, sí, aquest article intenta explicar com es poden introduir aquests conceptes a l'aula d'una manera lúdica i amb un plantejament interdisciplinari.
L'he trobat molt interessant, així que si creieu el mateix, aneu a buscar-lo a la biblioteca de la nostra facultat i demaneu el Guix d'Infantil  nº 57.

dimecres, 27 d’octubre del 2010

La meva Universitat (video)

,
Vídeo realitzat per Alba Maldonado mitjançant un video realitzat per Jordi S.

divendres, 15 d’octubre del 2010

El meu prezi

A continuació us posaré un prezi fet per mi que explica ben bé què és, els seus avantatges i inconvenients, etc..


Imatges obtingudes del programa Flicker i picasa.

Què és un prezi?

El Prezi és un programa per realitzar unes presentacions molt sofisticades i originals, i que per tant deixa de banda l'antic i conegut Powerpoint. Amb el prezi disposem de zoom i de moviment que permet destacar diferents visions de la presentació. A continuació us deixo un video que explica raonadament com i perquè s'utilitza un prezi.

Què és un wiki?

Fa uns dies a la classe de Gtic, vam aprendre que era i perquè s'utilitzava un wiki. El wiki són diverses pàgines web entrellaçades, les quals poden ser retocades i visitades en qualsevol moment pel seus representants. A continuació us penjo un vídeo que us explica detalladament què és un wiki.



Doblaje al español del video "Wikis in Plain English." Por Ludo(Marc Alier)

dijous, 14 d’octubre del 2010

Descripció

Ella, tant dolça, d’estatura mitjana. El cabells llisos, foscos i caiguts, que amagaven a vegades, els ulls. Uns ulls, que reflexàven plena felicitat i foscos com la nit sense lluna plena. A sota, les galtones, que parlaven per si mateixes i que de tant en tant, venia de gust prement-les en força com un nadó.Els seus llavis, daurats moscatell i dolços com la mel. A baix, just a la dreta hi amagava un brillant, com l’estel més brillant de la Terra. El seu perfum refrescant al seu pit olorant sobre un cos esvelt i amb un caminar graciós i tranquil.De petita, amb el seu vestit lila lluent, tota una experta en patinatge. 
El temps no l’ha fet canviar massa.
La seva senzillesa , el seu bon humor feien que tot la resta no importés. Tant riallera com ningú, amb aquell so estrident però contagiós i ple d’alegria.
Feia poc que sabia d’ella, però creia que en un futur, podria dir: A tu lado, la vida sabe mejor.

(La foto és de Cristina López, la qual he demanat la foto per poder fer el treball).

divendres, 1 d’octubre del 2010

Danses

CANÇONS DE FALDA

· Arri, arri, tatanet

Arri, arri tatanet,

que anirem a Sant Benet,

comprarem un formatget

per dinar, per sopar

i pel/per la ..(nom).. no n’hi haurà!!


· Un, dos, tres,ja l’he pres

Un, dos, tres,ja l’he pres;

dos, tres, quatre, cap a la butxaca;

tres, quatre i cinc, ja l’hi tinc.

CANÇONS DE BRESSOL

· Mareta, mareta

Mareta, mareta, ahir vaig somiar

que una nineta em vares comprar.

La nina tenia bonics els seus ulls,

la cara molt fina i els cabells molt rulls.


· Son, soneta

Son, soneta, vine aquí,a la vora del coixí,

Quan la soneta vindrà,el ..(nom).. s’adormirà.


CANÇONS DE DANSA I JOC

· El ball de la civada

El ball de la civada jo us el cantaré (2).

-El pare quan la llauravafeia així, feia així....

Se’n dava un cop al pit i se’n girava així:

Treballem (2), que la civada(2);

treballem (2) que la civada guanyarem.

El ball de la civada....

- El pare quan la sembrava, la segava, la molia,...


· El ballet del rotlletó

El ballet del rotlletó,de punteta, de punteta;

el ballet del rotlletó, de punteta i de taló.

9 pometes té el pomer, de 9 una, de 9 una,

9 pometes té el pomer, de 9 una en caigué.

Si mireu el vent d’on ve,veureu el pomer com dansa;

si mireu el vent d’on ve,veureu com dansa el pomer.

8 pometes...


· John Brown era un petit indi

John Brown era un petit indi (3)

era un petit indi, en John.

Un petit, dos, petits, tres petits indis,

quatre petits, cinc petits, sis petits indis.

Set petits, vuit petits, nou petits indis,

Era un petit indi, en John.


· En Joan petit quan balla

En Joan petit quan balla,

balla, balla, balla,

en Joan petit quan balla,

balla amb el dit.

Amb el dit, dit, dit

ara balla el Jan petit.

(mà, colze, peu, cap, nas,

panxa, cul,...)

Jocs tradicionals en Ed.Infantil

AQUEST ÉS EL PARE

S'hi pot jugar des del moment que el nen pot mantenir la mà oberta.
Agafant la mà del nen, comencem fent pinça al dit gros mentre recitem: Aquest és el pare, continuem amb el índex:
aquesta és la mare, el dit del mig: aquest fa les sopes; l'anular: aquest se les menja totes; i aquest diu: piu piu, que no n'hi ha
pel caganiu?

A SEGUIR EL REI

Tots els jugadors van en fila. El que està davant de tot és el rei. Els altres hauran d’imitar al rei tot el que faci.

LES OQUES VAN DESCALCES

Memoritzar i aprendre la cançó “ Les oques van descalces”.

Aprendre a jugar en grup.Els nens es posen en dues fileres, l’una davant de l’altra.En una filera s’agrupen totes les nenes; en l’altra, els nens. Les nenes es desplacen “coquetament” cantant la cançó de les oques van descalces i s’apropen als nens. Quan s’acaba la seva part de la cançó, s’aturen en el lloc on es troben. Llavors els nens canten: i els ànecs també. I van caminant a salts i posant-se els dits polzes a sota les aixelles. La veu dels nens ha de ser greu per contrastar amb la de les nenes.Quan els nens avancen cap a les nenes, aquestes reculen per no topar-hi.

SOTA EL PONT

Es posaran en files. Han de memoritzar la cançó “sota el pont”.Dos infants s’agafen de les dues mans i fan un pont. Els altres passen per sota d’aquest fen fila i sense agafar-se els uns als altres ni tocar els que fan de pont.Anem passant al so de la cançó i quan es canta l’últim vers, s’agafa l’Infant que passa en aquell moment per sota el pont. Els infants que hem agafat es queda darrera d’un dels pilars del pont.